Годината на Земното прасе – ин

2019 година ще премине под знака на Земния глиган (или свиня) и е свързана с последната, дванадесета зодия от китайския хороскоп.

Вие сте зодия глиган ако сте родени през една от следните години: 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007 и 2019 година. Известни личности, които са родени през тези години са:  Ема Томпсън, Арнолд Шварценегер, Хилъри Клинтън, Уди Алън, Джули Андрюс, Роналд Рейгън, Махалия Джаксън, крал Хенри Осми, Алфред Хичкок, Люсил Бол, Ърнест Хемингуей и много други.

Πepфeĸтният тaлиcмaн, cпopeд Фън Шyй в Гoдинaтa нa Cвинятa e фигypĸa нa злaтнo пpace, ĸoятo щe пpивлeчe в живoтa ви бoгaтcтвo и пpocпepитeт. Монета – която винаги да бъде във вашият портфеил или чанта се смята за изключително добър избор в Годината на свинята. За тези, които я носят, свинята ще осигурява постоянно, високо доходи, изобилие и просперитет.

Щacтливитe чиcлa пpeз 2019 гoдинa ca 4, 6, 8.

Цвeтoвeтe зa ĸъcмeт ca жълтo, cивo, ĸaфявo и злaтиcтo.

Oтлични дни щe бъдaт вceĸи 2-pи, 7-и, 10-и и 11-и дeн oт мeceцa.

Посока: югоизточно, североизточно

Подходящи камъни: Александрит, Аметист, Аквамарин, Черен Опал, Черен турмалин, Син калцит, Син халцедонт, Сапфир, Флуорит, Лабрадорит, Лапис Лазули, Обсидиан, Перидот, Серпентин, Тюркоаз, Гранат, Тигрово око, Жадеит, Нефрит и др.

Годината на прасето започва на 4 февруари 2019 и продължава до 25 януари 2020.

Различни са очакванията за годината на Глигана. Според едни няма да е добра, но Китайците вярват, че 2019г. може да бъде една силна година с много късмет и силен период за печелене на пари и инвестиране. Според Западната астрология, през 2019г. Юпитер ще се намира в собствения си знак Стрелец, което е чудесна новина за хората вярващи в силата на късмета. Но не забравяйте, че през 2019г. Сатурн – планетата на кармата, също е в своя знак – Козирог.

Важно е през тази година да спестите малка сума пари, която да поставите в касичка и да не пипате.

Годината на Прасето е и година на Глигана, а той в много традиции е олицетворение на самоотбраната, защитата и войнствените наклонности. В контекста на търговските войни и възхода на национализма, на които сме свидетели, можем само да се надяваме, че предстоящата година ще бъде повече година на кроткото прасенце, отколкото на агресивния глиган.

През 2019г. Сатурн – планетата на кармата, също е в своя знак – Козирог. Кабалистичното Дърво на живота планетата се свързва със сферата Бина – „разбирането“, и където и да преминава, ни преподава уроците, които трябва да разберем и усвоим. Според кабала Сатурн се съотнася също с концепцията за тикун, или поправянето, на знаци и домове. Това е планетата, която ни помага да израстваме в кризите. Според Ведическата астрология (по сидерал Сатурн ще е в знака на Стрелец, преминавайки в Козирог), Сатурн или Шани е Властелина на Кармата и ще ни застави да изкупим своите прегрешения.

Сатурн в Козирог може да помогне на амбициите, целите и кариерата ни. Той е практичен и прагматичен, но същевременно консервативен и донякъде предпазлив. По тази причина може да изкара наяве някои колективни страхове, особено след като Плутон също е в Козирог.

За съжаление, тъмната страна на Сатурн в консервативния Козирог означава възход на алтернативното дясно в политическия спектър, на расизма и национализма. А последният представлява колективното его на въображаема група от хора, склонни да изтъкват своята гордост от собствената си страна или племе. Една страна пък се припознава в определен набор от митове и истории. Козирогът не е лесен знак. В края на 2008 година, когато Плутон влезе в него, преживяхме Голямата рецесия. Въпросът е как да се сработим с Козирога? Преди всичко, като преодолеем страха за оцеляването си. Трябва да разберем, че ресурсите в живота не са оскъдни, и колкото повече даваме, толкова повече ще имаме. По силите на Козирога е да ни помогне да си направим сериозни планове и да използваме своите дарби, за да преобразуваме вътрешното си богатство във външно изобилие. Козирогът ни помага да проявяваме нещата, да им придаваме пространствено-времево съществуване. Сатурн пък е надзирател, майсторът на стените. Берлинската стена е издигната, когато Сатурн се намира в Козирог, а следващия път, когато отново се получи тази конфигурация, Берлинската стена падна, последвана от съветската империя и желязната завеса. Кармично смехотворно е да слушаме как хора като Доналд Тръмп бръщолевят за нови стени.

Юпитер в Стрелец
Веднъж на дванадесет години Юпитер се завръща в своя дом в знака на правилата Стрелец. Това обаче е чудесна новина за всички нас. Когато Юпитер се намира на родна архетипна почва, той процъфтява и расте по-бързо в сравнение с останалите си позиции.

Юпитер се установи в Стрелец на 8 ноември 2018 година и ще остане там до 2–3 декември 2019, след което ще премине в Козирог, за да подготви сцената за великото разкриване на Козирога през 2020.

Юпитер в Стрелец може да ни донесе успехи и повече възможности, що се отнася до образование, пътешествия, медии, издателска дейност, отношения с роднини по сватова линия, философия, щедрост и толерантност. Картата на Юпитер в таро се нарича Фортуна, а когато Юпитер е в Стрелец, колелото на съдбата е на наша страна. Иначе казано, късметът ни се усмихва.