Selena-fashion.eu .. отвъд екрана

Наскоро получихме предизвикателна и много приятна поръчка за направата на пет броя семейни гривни. Условието бе те да бъдат с черен оникс, единствено имаше разлика в размерите (обиколката в сантиметри) на гривните

Първият вариант на гривните изгледаше така

 

Мрачно, твърде черно, мрачно, особено за деца…

Обожаваме оникса и то черния, но твърде черното и еднотипното ни се видя банално, скучно, еднообразно. Ето защо предложихме да намерим уникалното за всеки един от членовете на семейството.

Предложихме един малко освежаващ вариант – поне да могат да се различават гривните една от друга.

 

Вече гривните започнаха да придобиват персонален стил, без да губят семейното очарование. Но на нас все още не ни допадаха.., нещо им лиспваше – индивидуалност!

Попитахме за зодиакалния знак на всеки един от семейството, за някакви подробности свързани с неговия характер, интерес или друго, което да ни насочи как да направим Неговата гривна.

Първо научихме, че майката е зодия Телец, грижовна и търпелива. За нея сътворихме гривна с черен оникс, 8мм. мъниста, но добавихме и розов кварц, който да й помогне в емоционална стабилност (с толкова голямо семейство), както и за намаляване на излишния гняв, страх, негодувание, вина. Известно е също, че розовият кварц увеличава творческите способности и увереността в себе си.

За да седи по-завършена гривната добавихме и розови крисалчета.

 

Сътворихме и решение за каката (по-голямото момиче). За нея разбрахме, че е зодия Дева, малко своенравна. Тя е едно младо момиче, което тепърва ще усети от цветовете на живота. За нея избрахме да добавим лилав жадеит и ахат. Жадеита го изпрахме  от една страна, заради хубавия и младежки цвят. А от друга е известно, че жадеитът помага да се вдъхне уважение към собственото ни аз, нашето тяло, ума, нашият собствен път. Ахатът, който избрахме за момичето има прекрасен лилав цвят. Той освен художествено допълнение е чудесен избор за земна зодия, каквато е Девата. Като финален штрих към гривната добавихме сребърни топчета и кристалчета.

 

Дойде ред да измислим оригинално, но и в същото време рационално, семейно и весело решение за двете по-малки деца – близнаци момиче и момче. Двамата „калпазани“ и невероятни сладурковци са зодия Овен. Момичето е по-палаво от братчето.

За момиченцето избрахме карнеол (тъмен) и бял ахат. Красив, перлен бял цвят, белият ахат е известен с това, че съдейства за изчистване на негативните емоции, включително и по-бурните. Носенето му помага да се види красотата на всеки един ден и да се радваме на живота си. Вярва се, че който носи Карнеол става по-смел, по-бодър и весел, а самият човек е защитен – от зли очи, отрови или нежелани магии. Вярва се още, че носи щастие и късмет на притежателя си.

 

За малкия сладур избрахме корал. Коралът е известен с това, че пази от негативни енергии, помага в сътрудничеството и партньорското. Освен предпазва от завист и недоброжелателство. Самата гривна придоби енергичен и усмихнат вид. Допълнихме я с оранжеви кристалчета, които сякаш греят като Слънце…

 

Гривната на таткото се оказа най-голямото предизвикателство. Приятно предизвикателство.

Разбрахме, че е зодия Стрелец и е много ангажиран в работата си (освен, че глава на това прекрасно семейство).

Първият ни вариант за него бе с аквамарин, камък който отлично подхожда на родените от зодия Стрелец. Получи се сдържана, стилна, изчистена….

Но малко преди да приключим с нашата работа разбрахме, че човекът много би искал да има Гривната Йоан (и по-точно камъните от откровението на Йоан). Ние обичаме да правим всичко възможно, за да зарадваме хората…

В откровението камъните са Яспис, Сапфир, Халкедон,  Смарагд, Сардоникс,  Хризолит, Топаз, Хризопрас, Яцинт и Аметист  – повечето от тези камъни са скъпоценни, а търговията на сребро, злато, платина и скъпоценни камъни по интернет (а и изобщо) изисква специални условия…, а и цената на такъв артикул би била доста висока. Ето защо разгледахме всеки един от изброените камъни и решихме да ги спазим цветово (разбира се без тези, които ги имаме). Оказа се например, че Ясписът е един от най-важните в откровението.

Предварително ги наредихме така:

 

Но тази подредба, макар и по реда, по който камъните са изброени не ни се видя красива. Пренаредихме ги така, че да се получи хем преливане, хем контраст. И крайният резултат е този.

Ако желаете да сътворим и за вас индивидуално решение… пишете ни тук.

от Лакшми