В началото на месец януари във формата ни за запитване получих много кратко запитване за лична гривна. Практически бе оставено име и един телефон.

Не обичам да карам хората да чакат, ето защо побързах да се свържа с човека оставил съобщението. Набрах телефонния номер и чух веселия глас на една много лъчезарна и усмихната дама от прекрасния град Стара Загора.

Въпреки, че не се познаваме и се чувахме за първи път имах чувството, че с тази жена мога да си говоря дълго и на всякакви теми – от йога до обикновени битови предизвикателства.

Дамата сподели, че скоро наближават поредица от лични празници и много би искала да направи един семеен подарък за всички – по една лично изработена гривна. Разбрах, че за нея и момиченцето й няма проблеми – като дами обичат да носят бижута. Проблемът е, че не знаеше дали любимите й мъже (син и съпруг) ще харесат и одобрят идеята – дали ще се решат да носят гривни. Уверих я, че много мъже си купуват и носят гривни с камъчета.

В крайна сметка се разбрахме да направя по един вариант на гривните да й ги снимам и тя да каже дали съм топло или студено. Уточнихме размерите на гривните. Тъй като  не се познаваме и не знам нищичко за това семейство дамата ми изпрати рождените дати, по които се вижда къде попада Слънцето, Луната и Венера. Все пак разполагайки само с рожден ден без час се съобразих, че Луната може да се колебае между два знака – така се случи с дъщерята. Имах известно колебание дали нощното светило е в Лъв или Дева, знаейки обаче, че Слънцето й е в Рак всъщност за това сложихме малко жълтичко и зелено-синьо.

За около ден се справих със задачата. Обожавам докато правя индивидуални проекти да си пускам някоя релаксираща музика – обичам да ми е комфортно докато работя.

 Изпратих й предложението (няма да публикувам имена или лични данни)

Татко 20 см., Силен акцент в Овен, Слънце, Венера, Сатурн, Меркурий,  Луна в Дева, Марс, в Стрелец. За него избрахме 8мм. мъниста. Корал, Оникс мат, Обсидиан и ръчичка хамса с 4мм. коралче.

За Мама:  18 см.  Слънце и Луна в Близнаци, Венера в Рак, Марс във Везни. За мама избрах 10мм. мъниста Котешко око, различни цветове – бяло, жълто, зелено, синьо и в ръчичката 4мм. Жадеит

Син (около 27 годишен младеж): 20 см.,Слънце в стрелец, Марс в Скорпион, Луна в Лъв, Венера във Везни. За него избрахме сравнително по-скромния размер – 6мм. мъниста, Слънчев камък, син, Тюркоаз, Гранат, в ръчичката 4мм. Тюркоаз

и не на последно място Дъщеря – 22 годишна принцеса:  16 см. Слънцето ми излиза в знака на Рак (но има и много близначешко), Луна Лъв/Дева, Марс, Меркурий и Венера в Близнаци.  За нея избрахме 4мм. мъниста – Бял и жълт ахат, различни цветове жадеит – синьо-зелена гама.

Дамата хареса предложените от нас гривни.

„Радвам се ,че толкова бързо получих снимки с готовите гривнички.Но ще те зарадвам и аз ,защото и моите любими хора много, много си хареса бижутата. Камъните са подбрани изключително прецизно и въпреки, че не ни познаваш лично, характерите ни се препокриват с избраните от теб камъни“.

Ее разбира се не минахме без критика

„нашият татко пита.Може ли гривничката да е без ръчичка?“

Как да кажеш не? Важното е, че е проявил желание да си я носи, нали? Махнахме всички декорации от гривната – ръчичка, мъниста и определено се получи стилна овенска гривна.

 

Ако желаете да сътворим и за вас индивидуално решение… пишете ни тук.

от Лакшми